Spis treści

    1. Wstęp

    2. Arabika i robusta

    3. Arabika i robusta - PDF

    4. Gdzie uprawia się kawę?

    5. Gdzie uprawia się kawę? - PDF

    6. Metody obróbki kawy

    7. Metody obróbki kawy - PDF

    8. Klasyfikacja kaw

    9. Klasyfikacja kaw - PDF

    10. Kawiarnia speciality

    11. Kawiarnia speciality - PDF

    12. Wypalanie kawy

    13. Wypalanie kawy - PDF

    14. Na co zwrócić uwagę kupując kawę i gdzie ją kupować?

    15. Na co zwrócić uwagę kupując kawę i gdzie ją kupować? - PDF

    16. Co można wyczytać z ziaren

    17. Co można wyczytać z ziaren - PDF

    18. Od jakiej kawy zacząć przygodę

    19. Od jakiej kawy zacząć przygodę - PDF

    20. Najważniejszy jest dobry młynek

    21. Najważniejszy jest dobry młynek - PDF

    22. Przechowywanie kawy

    23. Przechowywanie kawy - PDF

    24. Przygotowanie ibrik, cezve

    25. Przygotowanie ibrik, cezve - PDF

    26. Espresso teoria

    27. Espresso teoria - PDF

    28. Przygotowanie espresso

    29. Przygotowanie espresso - PDF

    30. Kawiarka

    31. Kawiarka - PDF

    32. Metody przelewowe

    33. Metody przelewowe - PDF

    34. Metody przelewowe - Sposób V60 i Kalita

    35. Metody przelewowe - Sposób V60 i Kalita - PDF

    36. Aeropress

    37. Aeropress - PDF

    38. Frenchpress

    39. Frenchpress - PDF

    40. Spienianie mleka

    41. Spienianie mleka - PDF

    42. Standardy kaw mlecznych

    43. Standardy kaw mlecznych - PDF

    44. Celebracja – lekcja z Moniką Jurczyk

    45. Pełna prezentacja

    46. Plakat A4 - 1

    47. Plakat A4 - 2

Informacje

  • 47 lekcji
  • 3 godziny treści wideo